Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ο... ΠΛΟΥΣΙΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο... ΠΛΟΥΣΙΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης, Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.
Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του
Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του (ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο σπίτι. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Παρουσιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.
600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια
έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.
Πολλές αρχαίες εικόνες. 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο.
Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ.
Τρείς δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο
300.000 ευρώ η κάθε μία.
12 στέμματα (μίτρες) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία..
Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολυτίμους λίθους.
Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια
ανυπολόγιστης αξίας.
Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα
φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.
Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.
Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιζάμες.
Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
Τέσσερες ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα εξαιρετικά ακριβό.
Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και
γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία, «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάσσονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.
Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λπ.), τα οποία όμως παρ' όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.
Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του.
Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λπ. Θα πουν μερικοί κακοπροαίρετοι. «Και τι τα ήθελε ολ’ αυτά ο αρχιεπίσκοπος;».
Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος ολ’ αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο;
Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέσει να συγκεντρώσει το ποσό που του χρειάζεται για να κόψη ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τα 50 καλύτερα φαγητά του κόσμου...


Τα 50 καλύτερα φαγητά του κόσμου

Το διαδίκτυο μίλησε και οι χρήστες του CNNGO ψήφισαν την λίστα με τα 50 αγαπημένα τους φαγητά από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Ποιος είναι όμως, ο τελικός νικητής;
Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους αντιπαραθέσεων στο διαδίκτυο έχει να κάνει με το φαγητό. Συχνά, θα εμφανιστούν οι υπέρμαχοι της μιας ή της άλλης κουζίνας για να πείσουν τους υπόλοιπους ότι η δική τους παραδοσιακή κουζίνα είναι η «καλύτερη» σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αίσθηση της γεύσης βέβαια, είναι ελεύθερη από εθνικούς περιορισμούς και ξεχωρίζει μόνο το νόστιμο από το λιγότερο νόστιμο! Εσείς πόσα από αυτά τα πιάτα έχετε δοκιμάσει;
50. Goi cuon, Βιετνάμ
Tο συγκεκριμένο σνακ αποτελείται, μεταξύ άλλων, από χοιρινό, γαρίδες, μυρωδικά και ρύζι τα οποία τυλίγονται σε ριζόχαρτο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεία μιας γλυκιάς σάλτσας από καβουρδισμένα φιστίκια.

49. Lechon, Φιλιππίνες
Πρόκειται για χοιρινό γάλακτος, διαλεχτό για το τρυφερό κρέας του, το οποίο σουβλίζεται σε φωτιά για αρκετές ώρες. Είναι έτοιμο όταν πάνω από το τρυφερό και ζουμερό κρέας υπάρχει μια λεπτή και τραγανή πέτσα.

48. Ζαμπόν Πάρμας, Ιταλία
Ίσως το πιο «ευέλικτο» αλλαντικό, το οποίο ταιριάζει πολύ με πεπόνι. Ταιριάζει επίσης, άψογα στην πίτσα ή στα σάντουιτς. Το αλμυρό αυτό αλλαντικό οφείλει τη χαρακτηριστική του γεύση στην αποξήρανσή του με αέρα.
47. Φετουτσίνι alfredo, Ιταλία
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ιταλικές μακαρονάδες, με βασικά συστατικά το βούτυρο και την παρμεζάνα. Μέσα σε δεκαπέντε περίπου λεπτά έχετε έτοιμο ένα απλό, αλλά γευστικότατο, πιάτο.


46. Maple Syrup, Καναδάς
Πρόκειται για το χαρακτηριστικό σιρόπι που περιχύνει τηγανίτες και βάφλες, με καταγωγή από τον Καναδά, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα που σέβεται τον (αμερικανικό) εαυτό της.

45. Roti prata, Σιγκαπούρη
Χωρίς το χαρακτηριστικό ψωμί Roti prata, το κάρυ ομολογουμένως θα ήταν κάπως «λειψό», αφού δεν θα είχαμε τίποτα να βουτήξουμε μέσα στις πλούσιες και πικάντικες σάλτσες του.

44. Laksa, Σιγκαπούρη
Ένα μπολ Laksa μας ταξιδεύει ταυτόχρονα σε πολλές χώρες, αφού περιέχει καλά βρασμένα ζυμαρικά, πικάντικο ζουμί με άρωμα καρύδας, κομματάκια κοτόπουλου και γαρίδες.

43. Fajitas, Μεξικό
Η μεξικάνικη εκδοχή του σουβλακιού είναι η αποθέωση της φιλοσοφίας «κάν’το μόνος σου»: Αφού ζεστάνουμε τις λεπτές πίτες από καλαμπόκι, τις γεμίζουμε με όποια υλικά θέλουμε. Παραδοσιακά γεμίζονται με κιμά ή κοτόπουλο με σάλτσα, καυτερές πράσινες πιπερίτσες, φρέσκια ντομάτα, τυρί, sour cream και γουακαμόλε (ντιπ από αβοκάντο).

42. Hamburger, Γερμανία
Το διασημότερο σάντουιτς που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έχει τις ρίζες του στη Γερμανία, αλλά καθιερώθηκε στα φτωχικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης της αρχής του 20ού αιώνα.

41. Galbi, Κορέα
Το Galbi είναι μια από τις πιο απολαυστικές λιχουδιές που θα βρείτε στην Κορέα, που συνδυάζει ιδανικά το γλυκό και το αλμυρό με τα παϊδάκια, χοιρινά ή μοσχαρίσια.


40. Bibimbap, Κορέα
Ο συνδυασμός λαχανικών και μοσχαρίσιου κρέατος δεν είναι τόσο πρωτότυπος, όσο το πώς «δένονται» μαζί στη συγκεκριμένη περίπτωση, με ένα μισοψημένο αυγό! Σερβίρεται με ρύζι στον ατμό.

39. Masala dosa, Ινδία
Το Masala dosa είναι μια τραγανή κρέπα με γέμιση πουρέ πατάτας, η οποία σερβίρεται με διάφορες σως από καρύδα, πίκλες, ντομάτα και φακές. Ό,τι πρέπει για πρωινό.

38. Βrownie με παγωτό βανίλια, ΗΠΑ
Ένα «παγκόσμιας» αποδοχής γλύκισμα που δίνει λύση στο αιώνιο δίλημμα μεταξύ κέικ και παγωτού. Μόνο προσοχή, γιατί οι θερμίδες του δε λυπούνται κανέναν.

37. Chips, ΗΠΑ
Δεν είναι τυχαίο που μια τόσο απλή συνταγή (τηγανιτές λεπτοκομμένες πατάτες με αλάτι) έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.

36. Moo nam tok, Ταϊλάνδη
Αυτό το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο αποτελείται από χοιρινό στη σχάρα με χυμό λεμονιού, πράσινα κρεμμύδια, τσίλι, μέντα, σάλτσα ψαριού και ψητό ρύζι.

35. Πίτσα ναπολιτάνα, Ιταλία
Η καλύτερη και αυθεντικότερη πίτσα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στην Νάπολη και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά ζυμάρι, ντομάτες, λάδι, αλάτι, βασιλικό και ένα φούρνο.

34. Dumpling γαρίδας, Χονγκ Κονγκ
Αυτό το απλό είδος ντιμ σαμ με ζουμερές, αχνιστές γαρίδες τυλιχτές σε διάφανο ριζόχαρτο, είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα ψαρικών στο Χονγκ Κονγκ.


33. Paella θαλασσινών, Ισπανία
Το πιο διάσημο πιάτο από την Ισπανία συνδυάζει φρέσκα φρούτα της θάλασσας όπως γαρίδες, στρείδια και αστακούς, με λευκό ρύζι, μπαχαρικά, λάδι και αλάτι.

32. Αστακός, παντού
Έχει περάσει ο καιρός που ο αστακός ήταν απλησίαστος για τους περισσότερους από εμάς λόγω τιμής. Για να βγάλετε τα καλύτερα αρώματά του, απλά βράστε τον και σερβίρετε με βούτυρο και λεμόνι.

31. Τηγανητό κοτόπουλο, ΗΠΑ
Αυτή η αμερικανική λιχουδιά έχει πολλούς θαυμαστές ανά τον κόσμο, χάρη στην απλότητα της. Μόνο μην το παρακάνετε αν έχετε θέμα με την… χοληστερίνη σας.


30. Cheeseburger, ΗΠΑ
Το τσιζμπεργκερ είναι η απόδειξη της δυνατότητας που έχει μια φέτα τυρί να πάρει κάτι τέλειο και να το κάνει ακόμα καλύτερο.

29. Chili καβούρι, Σιγκαπούρη
Μερικοί θεωρούν ότι αυτή η λιχουδιά από τη Σιγκαπούρη είναι πολύ δύσκολη συνταγή. Το πιο δύσκολο πάντως, είναι σίγουρα το πως θα σταματήσετε να την τρώτε.

28. BBQ Χοιρινό, Χονγκ Κονγκ
Η κινέζικη εκδοχή του μπάρμπεκιου δεν υστερεί σε τίποτα, αφού με όλα τα κρέατα γίνονται μελωμένα και αποκτούν μια θεσπέσια τρυφερή υφή που ταιριάζει με τα πάντα.

27. Tacos, Μεξικό
Άλλη μια μεξικάνικη νότα, με τραγανές τορτίγιες γεμιστές με κιμά, σάλτσα γουακαμόλε, κρεμμύδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

26. Penang assam laksa, Μαλαισία
Αυτό το πιάτο παίρνει κομμάτια από σκουμπρί και με τσίλι, μέντα, λεμονόχορτο και ανανά, καταφέρνει να ενθουσιάσει ακόμα και τον πιο διστακτικό τουρίστα.


25. Σοκολάτα, Μεξικό
Σταθερά καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις όλων μας, από την εποχή που οι Μάγια την έκαναν… ρόφημα.

24. Τηγανιτό ρύζι, Ταϊλάνδη
Όλοι μπορούν να τηγανίσουν ρύζι, αλλά κανείς δεν μπορεί να το τηγανίσει όσο καλά το τηγανίζουν στην Ταϊλάνδη.

23. Bulgogi, Κορέα
Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει φωτιά και κρέας και αυτό το κορεάτικο πιάτο αποτελεί ένα πλήρες γεύμα από μόνο του: ρύζι, μοσχάρι, αυγό και ανάμικτα λαχανικά.

22. Τάρτα αυγού, Χονγκ Κονγκ
Αυτή την γλυκιά τάρτα θα την βρείτε σε όλο το Χονγκ Κονγκ, από τα πιο πολυτελή ξενοδοχείο μέχρι τους πιο μικρούς φούρνους, οπότε δεν έχετε δικαιολογία να μην το φάτε φρέσκο.

21. Fish ‘n’ chips, Αγγλία
Είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό αγγλικό πιάτο, μαζί με το… πρωινό. Η απλότητα του χυλωμένου τηγανιτού μπακαλιάρου με αλάτι και ξύδι, παρέα με μια χούφτα πατάτες τηγανιτές δεν γνωρίζει σύνορα.
20. Pho, Βιετνάμ
Ένα εξαιρετικά απλό και λιτό πιάτο από το Βιετνάμ, το οποίο σας παρέχει ό,τι χρειάζεστε με ζωμό, φρέσκα νουντλς από ρύζι, λίγα μπαχαρικά και συνήθως κοτόπουλο ή μοσχάρι.

19. Πράσινο κάρυ, Ταϊλάνδη
Το πράσινο κάρυ με την κρεμώδη αλλά παράλληλα καυτερή σάλτσα είναι από τα πιο δημοφιλή ταϊλανδέζικα πιάτα σε όλο τον κόσμο.

18. Κρουασάν, Γαλλία
Το πάντρεμα της σφολιάτας με το βούτυρο είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός, πόσο μάλλον όταν το γαλλικό αριστούργημα συνοδεύεται από έναν καφέ.


17. Gelato, Ιταλία
Μια μεγάλη ανακάλυψη για τους λάτρεις του καλοκαιριού, αφού η πιο αυθεντική εκδοχή του παγωτού έχει μια πιο πλούσια γεύση, αλλά με λιγότερα λιπαρά.

16. Kebab, Τουρκία
Ο στενός συγγενής του δικού μας σουβλακιού έχει κατακτήσει τον κόσμο με την απλότητα και τις δυνατές γεύσεις του.

15. Παγωτό, ΗΠΑ
Το παγωτό δεν είναι τυχαία το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Για την απόλυτη εμπειρία, σερβίρετε το παγωτό σας με τριμμένους ξηρούς καρπούς, σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας.
14. Satay, Ινδονησία
Ανάλογο concept με το σουβλάκι. Οι Ινδονήσιοι μαρινάρουν τα καλαμάκια τους με τα δικά τους αρώματα και τα σερβίρουν με μια σάλτσα φιστικιού.

13. Chicken rice, Σιγκαπούρη
Το «ανεπίσημο» εθνικό πιάτο της Σιγκαπούρης αποτελείται από βραστό κοτόπουλο με μυρωδάτο ρύζι και αγγούρι. Η «μαγεία» γίνεται με τις συνοδευτικές καυτερές σάλτσες από σόγια, τσίλι, σκόρδο και τζίντζερ.

12. Kimchi, Κορέα
Το συγκεκριμένο πιάτο λαχανικών είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και δημοφιλή ορεκτικά στην Κορέα, το οποίο θα δείτε σχεδόν σε κάθε γεύμα.


11. Λαζάνια, Ιταλία
Λίγα φαγητά μπορούν να συναγωνιστούν το μεγαλείο ενός ταψιού λαζάνια. Τα στρώματα ζυμαρικών, σάλτσας ντομάτας, κιμά και μπεσαμέλ συνθέτουν ένα γαστρονομικό ποίημα.

10. Massaman curry, Ταϊλάνδη
Μπορεί να μην είναι το πιο νόστιμο φαγητό στο κόσμο, αλλά είναι ο βασιλιάς των κάρυ. Πικάντικο, γλυκόξινο και με αρώματα καρύδας, είναι ένας άξιος πρεσβευτής της Ταϋλάνδης.

9. Πάπια Πεκίνου, Κίνα
Κάποτε ήταν αποκλειστικό φαγητό των Κινέζων αυτοκρατόρων, αλλά πλέον έχει κατακτήσει τον κόσμο ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και νόστιμα κινέζικα πιάτα.
8. Ramen, Ιαπωνία
Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρωτόκολλο, όσο πιο γευστική είναι η σούπα ζυμαρικών σας, τόσο περισσότερο θόρυβο πρέπει να κάνετε όταν την τρώτε, ως ένδειξη τιμής στον σεφ.


7. Dim sum, Χονγκ Κονγκ
Κανένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς να γευτείτε αυτό το διασκεδαστικό και παραδοσιακό καντονέζικο ορεκτικό.

6. Som tam (σαλάτα με παπάγια), Ταϋλάνδη
Η τυπική ταϋλανδέζικη σαλάτα έχει, μεταξύ άλλων, σκόρδο, τσίλι με σάλτσα ψαριού, φιστίκια, γαρίδες, ντομάτες, φασόλια και ασφαλώς, τριμμένη πράσινη παπάγια.

5. Pad thai, Ταϋλάνδη
Πρόκειται για παραπλήσιο πιάτο του bulgogi. Έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που δημιουργούν ενα απολαυστικό πιάτο με noodles, ενώ όλη η «μαγεία» του κρύβεται στην σάλτσα των ζυμαρικών.

4. Tom yam goong, Ταϋλάνδη
Αυτό το ταϋλανδέζικο αριστούργημα συνδυάζει γαρίδες, μανιτάρια, ντομάτες, λεμονόχορτο, γκαλανγκάλ και φύλλα καφίρ λάιμ, για μια ξινή, αλμυρή, πικάντικη και γλυκιά εμπειρία.

3. Sushi, Ιαπωνία
Δύσκολα θα βρείτε κάτι που να αντικατοπτρίζει την Ιαπωνία τόσο εύστοχα όσο το sushi. Μπορεί η ιδέα του ωμού ψαριού να φαίνεται απλή, αλλά όποιος έχει επιχειρήσει να το φτιάξει μόνος του, ξέρει καλά πόση τεχνική χρειάζεται.


2. Nasi goreng, Ινδονησία
Ο συνδυασμός ρυζιού, αυγού, κοτόπουλου και γαρίδας είναι συνηθισμένος στην Ασία, αλλά φαίνεται ότι οι Ινδονήσιοι βρήκαν τον ιδανικό συνδυασμό αυτών των υλικών.

1. Rendang, Ινδονησία
Αυτή η λιχουδιά έχει βάση το σιγοψημένο μοσχάρι και το γάλα καρύδας, το οποίο, μεταξύ άλλων, εμπλουτίζεται με λεμονόχορτο, γκαλανγκάλ, σκόρδο και καυτερές πιπεριές για μια γεμάτη και χορταστική γεύση. Θα το βρείτε παντού, σχεδόν σε κάθε τραπέζι της χώρας, πιστοποιώντας το μεγαλείο του.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

H πιό ακριβή γλάστρα...της Ευρώπης‏

H πιό ακριβή γλάστρα...της Ευρώπης‏



Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που ο "ανύπαρκτος" τελετουργικά Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από τους βασιλιάδες της Ευρώπης αποτελεί κοροϊδία. Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό του 2009, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει:


288.000 ευρώ ως "χορηγία Προέδρου της Δημοκρατίας"
-97.000 ευρώ ως "έξοδα παραστάσεως"
-1.772.000 ευρώ ως "βασικό μισθό"
-3.000 ευρώ ως "επίδομα χρόνου υπηρεσίας"
-30.000 ευρώ ως "οικογενειακή παροχή"
-14.000 ευρώ ως "επίδομα θέσης ευθύνης" εδώ γελάνε!
-288.000 είναι τα "έξοδα παραστάσεως όσων διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας"
Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις δαπάνες της Προεδρίας. Από επιδόματα στην Ελλάδα, άλλο τίποτα. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το επίδομα."θέσης ευθύνης" και "οικογενιακής παροχής" που βλέπουμε.
Αν κάνουμε λοιπόν την πρόσθεση, μας βγαίνει το ποσό του 1.604.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σε αυτά τα χρήματα, δεν συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα του Προεδρικού Μεγάρου, μισθοί υπαλλήλων, κλπ. τα οποία περιέχονται στον συνημένο πίνακα.
(Στο ερώτημα τι τα κάνει τα λεφτά ένας γεράκος 80 χρονών, δεν υπάρχει απάντηση, αλλά όλοι αυτοί οι δημοκρατές κλέβαν μεζέ απ' τα σκατά που 'χαν στην πάνα τους)
Επειδή η Βασιλεία στην Ελλάδα μας άφησε χρόνια κι επειδή μια σύγκριση με τα ποσά του τότε προσαρμοσμένα στο σήμερα θα ήταν εντελώς άτοπη, ας δούμε το κόστος μιας από τις πιο ακριβές και ποιο "φανταχτερές" Μοναρχίες της Ευρώπης, αυτή της Ολλανδίας.
Εκεί που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βασίλισσα Βεατρίκη, παίρνει τον χρόνο ως μισθό από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό των 834.000 ευρώ! Δηλαδή, 770.000 ευρώ λιγότερα το χρόνο από τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενός θεσμού που δεν έχει ούτε στο 1% τις "φανταχτερές" εκδηλώσεις της Ολλανδίας. Ο δε διάδοχος του Θρόνου, πρίγκιπας Βίλλεμ Αλεξάντερ, παίρνει 248.000 ευρώ.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τη μαστιγωσαν επειδη εκανε λαθος επιλογή ταινιας !

 
 Σε 90 μαστιγώματα καταδίκασαν Ιρανή ηθοποιό επειδή έπαιξε σε ταινία που κατακρίνει το Ιράν
Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν οι Αρχές της Αυστραλίας, λόγω της καταδίκης μίας Ιρανής ηθοποιού σε φυλάκιση και 90 μαστιγώματα, διότι πρωταγωνίστησε σε ταινία, αυστραλιανής παραγωγής, η οποία επικρίνει το Ιράν. Η Marzieh Vafamehr πρωταγωνίστησε στο φιλμ «My Tehran for Sale» το οποίο αναφέρεται στην ιστορία μίας ηθοποιού, το έργο της οποίας λογοκρίνεται από τις Αρχές του Ιράν.
Αναφορές για την καταδίκη της έχουν γίνει πολλάκις στην επίσημη ιστοσελίδα κόμματος της Αντιπολίτευσης στη χώρα, ωστόσο οι αρμόδιοι δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Kevin Rudd, παρότρυνε το Ιράν «να διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των Ιρανών και των ξένων πολιτών», ενώ καταδίκασε τη «βίαιη και απάνθρωπη ποινή».

Πηγή: madata.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ναι στην ψήφο, όχι στην ... οδήγηση...

Ναι στην ψήφο, όχι στην ... οδήγηση...

Τα δικαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία από το έτος 2015 ανακοίνωσε ο βασιλίας Αμπντάλα
Όπως ανακοίνωσε ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας από το 2015 οι γυναίκες θα μπορούν να ψηφίζουν και να θέτουν υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, η απαγόρευση της οδήγησης για τις γυναίκες εξακολουθεί να ισχύει, παρόλο που το σχετικό δικαίωμα διεκδικείται εδώ και δύο δεκαετίες.

Γιατί λοιπόν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μπορούν να ψηφίζουν, αλλά δεν μπορούν να οδηγούν;

Το δικαίωμα της ψήφου στη χώρα αυτή δεν έχει κανένα νόημα, απαντά ο Μπράιαν Πάλμερ στο ηλεκτρονικό περιοδικό Slate.

Οι εκλογές στη Σαουδική Αραβία έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Μόνο οι μισές έδρες των δημοτικών συμβουλίων καλύπτονται με εκλογές, ενώ τα άλλα μισά μέλη τους και οι δήμαρχοι διορίζονται από την οικογένεια αλ-Σαούντ. 

Τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια έχουν περιορισμένες εξουσίες. Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αναβάλλει τις εκλογές, όπως έγινε το 2009.

Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι οι εκλογές του 2015, στις οποίες υποτίθεται ότι θα λάβουν μέρος και οι γυναίκες, θα διεξαχθούν στην ώρα τους ή δεν θα αναβληθούν επ’ αόριστον.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του βασιλιά Αμπντάλα δεν έχει την ισχύ νόμου. Μπορεί να αλλάξει γνώμη ανά πάσα στιγμή. Κι αν ο 87χρονος βασιλιάς δεν είναι στη θέση του το 2015, ο διάδοχός του μπορεί να ανακαλέσει το δικαίωμα ψήφου των γυναικών.

Ενώ η ψήφος στις δημοτικές εκλογές μετά δυσκολίας μπορεί να θεωρηθεί ένα βήμα προς τα πραγματικά πολιτικά δικαιώματα, οι σαουδάραβες συντηρητικοί θεωρούν ότι η γυναικεία οδήγηση θα αποτελούσε ένα τεράστιο βήμα προς την απελευθέρωση των γυναικών από την ανδρική εξουσία.

Οι γυναίκες στις σαουδαραβικές πόλεις δεν μπορούν σήμερα να μετακινηθούν αν δεν έχουν οδηγό ή κάποιο άρρεν μέλος της οικογενείας τους που μπορεί να τις μεταφέρει εκεί που θέλουν (οι νέοι με πολλές αδελφές τα βγάζουν δύσκολα πέρα στο βασίλειο). 

Τα δημόσια λεωφορεία έχουν χωριστές πόρτες και καθίσματα για τις γυναίκες, αλλά είναι αργά και αναξιόπιστα. 

Πολλές γυναίκες φοβούνται να μετακινηθούν με ταξί, γιατί έχουν υπάρξει καταγγελίες για ανάρμοστα σχόλια από τους σαουδάραβες οδηγούς (οι ξένοι έχουν καλύτερη φήμη, καθώς τα σαουδαραβικά δικαστήρια έχουν επιβάλει στο παρελθόν πολύ βαρειές ποινές σε μετανάστες).

Η χορήγηση άδειας οδήγησης στις γυναίκες θα ανέτρεπε και τα οικογενειακά ήθη. Οι νέοι σαουδάραβες δυσκολεύονται σήμερα να βρουν συζύγους χωρίς τη βοήθεια των οικογενειών τους.

Είναι γνωστή η τακτική πολλών νέων που πετούν τον αριθμό του τηλεφώνου τους, ή ακόμη και ολόκληρο το κινητό τους, από τα ανοιχτά παράθυρα των διπλανών αυτοκινήτων, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τις γυναίκες που επιβαίνουν σ’ αυτά.

Οι συντηρητικοί φοβούνται ότι αν επιτραπεί στις γυναίκες να οδηγούν μόνες, τα ραντεβού θα είναι πιο εύκολα. 

Χώρια που θα καταστεί ευκολότερη και η πολιτική τους οργάνωση.

Το δικαίωμα να οδηγούν θα ενθαρρύνει επίσης εκατομμύρια γυναίκες που δε δουλεύουν να αρχίσουν να ψάχνουν για δουλειά. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα ήταν καλό για την οικονομία της χώρας. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές για τους άνδρες.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η ανακοίνωση του βασιλιά Αμπντάλα είναι άχρηστη. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι ο βασιλιάς βρίσκεται στο πλευρό τους. Όμως, τα όποια μεταρρυθμιστικά του ένστικτα ακυρώνονται από τους συντηρητικούς που τον περιβάλλουν.

Εκτός από το δικαίωμα ψήφου, ο βασιλιάς ανακοίνωσε επίσης την Κυριακή ότι θα διορίσει σύντομα γυναίκες στο συμβούλιο Σούρα, το οποίο εξέτασε το 2005 το ζήτημα της γυναικείας οδήγησης.

Το συμβούλιο συζήτησε τότε κατά πόσον η γυναικεία οδήγηση συμβιβάζεται με τον ισλαμικό νόμο. Κάποιοι είπαν ότι θα μπορούσε να επιτραπεί μόνο στις γυναίκες άνω των 35 ετών να οδηγούν, κάποιοι άλλοι ότι το δικαίωμα αυτό πρέπει να περιοριστεί στις ώρες της ημέρας ή στα όρια των πόλεων (στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες οδηγούν ήδη στην επαρχία, όπου η επέμβαση της αστυνομίας είναι σπάνια).

Στο τραπέζι έπεσε ακόμη και η πρόταση να συγκροτηθεί σώμα γυναικών τροχονόμων, ώστε να μην υπάρχει επικοινωνία των γυναικών οδηγών με άνδρες τροχονόμους.

Όλη αυτή η συζήτηση ενόχλησε τους συντηρητικούς, παρόλο που ο ρόλος του συμβουλίου είναι καθαρά συμβουλευτικός.

Όταν λοιπόν το Σούρα συζήτησε φέτος το θέμα της μεταφοράς των γυναικών, κανείς δεν έθεσε το ζήτημα της γυναικείας οδήγησης.

Ίσως η παρέμβαση του βασιλιά να ενθαρρύνει κάποιους να το επαναφέρουν στο προσκήνιο.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Κόκα Κόλα..

Κόκα Κόλα...Αρχικά προοριζόταν ως φάρμακο.


Η Κόκα Κόλα εφευρέθηκε το 1886 από τον Τζον Στιθ Πέμπερτον, αρχικά προοριζόμενη ως φάρμακο. Ο Πέμπερτον ξεκίνησε να ψάχνει στα λιμάνια της Σαβάννα αναζητώντας το ιδανικό μείγμα και το Μάιο του 1886, μέσα στο εργαστήριό του, «γεννήθηκε»
η πρώτη σταγόνα του πιο δημοφιλούς προϊόντος στον κόσμο. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν πίνετε αυτό το ρόφημα;
Tα πρώτα 10 λεπτά:

10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

70 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό...

80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

Πληροφοριακά:


Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.

Το αντίκτυπο;

Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Μερικά παραδείγματα:
  • Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke?' Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
  • Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.


Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτέλεση 17χρονου στο Ιράν


By ANT1 Internet, www.ant1online.gr, Ανανεωμένο: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτέλεση 17χρονου στο Ιράν

Ένας 17χρονος Ιρανός που είχε σκοτώσει ένα γνωστό αθλητή εκτελέστηκε δι απαγχονισμού στην πόλη Καράτζ, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Fars.
Εκτέλεση 17χρονου στο Ιράν

Ένας 17χρονος Ιρανός που είχε σκοτώσει ένα γνωστό αθλητή εκτελέστηκε δι απαγχονισμού στην πόλη Καράτζ, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Fars.

Ο Ρουχολά Νταντασί, ένας αθλητής γνωστός για τη δύναμή του και τις λαϊκές επιδείξεις που έκανε στο Ιράν, δολοφονήθηκε στις 17 Ιουλίου κατά τη διάρκεια μιας διένεξης με αφορμή ένα τροχαίο ατύχημα.

Ο ανήλικος δράστης, Αλιρεζά Μολά Σολτανί, δήλωσε ότι πανικοβλήθηκε και ενήργησε σε νόμιμη άμυνα επειδή ο αθλητής του επιτέθηκε.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε την Τρίτη από τις ιρανικές αρχές να μην εκτελέσουν τον έφηβο, υπενθυμίζοντας ότι οι εκτελέσεις ανηλίκων «απαγορεύονται αυστηρά από τις διεθνείς συμβάσεις τις οποίες έχει υπογράψει το Ιράν».

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Αλί Ρεζβανμανές, απέρριψε τις κατηγορίες της ανθρωπιστικής οργάνωσης δηλώνοντας ότι το θρησκευτικό κριτήριο με βάση το οποίο υπολογίζεται η ηλικία είναι το σεληνιακό (σ.σ. ισλαμικό) ημερολόγιο, σύμφωνα με το οποίο ο Σολτανί είχε φτάσει την ηλικία των 18 ετών. Το ισλαμικό ημερολόγιο που χρησιμοποιείται στις αραβικές χώρες έχει 354 ημέρες, αντί για 365 ημέρες του ηλιακού ημερολογίου.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ -- ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ

Αν ξανακατεβεις Χριστέ στην Γη κανείς δεν θα σε γνωρίσει.( Ήμαστε πολύ απασχολημένοι.)

Κώστας Χατζής - Δέκα Εντολές

Τηρήστε αυτές της 10 εντολές πιστά για να είσαι καλά....

Όταν είμαι μόνος, Το γυφτάκι (Κώστας Χατζής)

Όταν είμαι μόνος νοσταλγό και ονειροπολώ...

Και λεγόμαστε άνθρωποι - Κώστας Χατζής

ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ-ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ

Πολύ με πίκρανε η Ζωή....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - Ήσουν καμάρι της αυγής

Για τον κάθε ένα από εμάς πάντοτε είναι το καμάρι μας...

Γιάννης Πουλόπουλος, Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά

Apo Erota peuenoun i anthropoi...

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Poulopoulos-Autoi pou feugoun

Afti pou fegoun den kitane piso ta sintrimia pou afinoun...

Σταμάτης Κόκοτας ~ Ο τρελλός

Enas trelos akomi ti na kano...

ΚΟΚΟΤΑΣ KOKOTAS " ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ " 1973

Agapi mou Astous na lene ti tha katalaboun...

ΝΑ'ΧΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ

Stin Gyneka mou me agapi...

YEMOU YEMU Gie Mou- STAMATIS KOKOTAS CLASSICAL GREEK SONG

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

"Όργιο" διασπάθισης αμερικανικού χρήματος σε Ιράκ-Αφγανιστάν

"Όργιο" διασπάθισης αμερικανικού χρήματος σε Ιράκ-Αφγανιστάν

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 10:37
Αμερικανικά κεφάλαια ύψους 60 δισ. δολαρίων "σκορπίστηκαν" την τελευταία δεκαετία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν λόγω της χαλαρής εποπτείας των εργολάβων, του κακού σχεδιασμού και των αμοιβών πολέμαρχων και ανταρτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης των δαπανών του πολέμου.
Στην τελική της έκθεση στο Κογκρέσο, η επιτροπή επισημαίνει ότι "το πρόγραμμα της υποστήριξης των ΗΠΑ σε έργα ανασυγκρότησης ατονεί, αφήνοντας και τις δύο χώρες αντιμέτωπες με το μακροπρόθεσμο κόστος για τη διατήρηση των σχολείων, των κλινικών, των στρατώνων, των δρόμων και όσων χτίζονται με τα δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων".
"Η διασπάθιση αυτή θα μπορούσε να είχε περιοριστεί με καλύτερο σχεδιασμό και πιο αυστηρή εποπτεία και, για να μην επαναληφθούν τα λάθη στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο ανάθεσης και διαχείρισης συμβάσεων σε εμπόλεμες ζώνες", συστήνει η Επιτροπή.

Η «αραβική άνοιξη»


ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΡΕΥΝΑ / Τρεις ιστορικές ρήξεις από την πτώση Καντάφι
Πηγή:Α.Π.Ε. Δημιουργία:31/8/2011 1:15 μμ Τελευταία ενημέρωση:31/8/2011 1:21 μμ


Δεν είναι μόνο ότι έπεσε άλλος ένας τύραννος. Παρά τις δυσκολίες που θα υπάρξουν στην Τρίπολη, η πτώση του συνταγματάρχη Καντάφι σηματοδοτεί τρεις ιστορικές ρήξεις που στο σύνολό τους αλλάζουν το διεθνές τοπίο.

Η πρώτη ρήξη, γράφει ο Μπερνάρ Γκετά στη Λιμπερασιόν, είναι ότι η Ευρώπη ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία στο παγκόσμιο σκηνικό, αφού στους Ευρωπαίους χρωστούν τη νίκη τους οι λίβυοι εξεγερμένοι. Η τελευταία φορά που η Ευρώπη προσπάθησε να αποκτήσει μια αυτονομία ήταν το 1956, όταν η Γαλλία και η Βρετανία , με τη στήριξη του Ισραήλ, επιτέθηκαν στην Αίγυπτο μετά την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ από τον Νάσερ.
Η περιπέτεια εκείνη απέπνεε αποικιακή νοσταλγία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τους συμμάχους τους να κάνουν πίσω. Οι δύο παλιές υπερδυνάμεις του 19ου αιώνα υπέστησαν βαρύ εξευτελισμό και η Ευρώπη δεν ξανάπαιξε από τότε διπλωματικό ρόλο.
Απασχολημένη στο να οικοδομήσει την ενοποίησή της, η Ευρώπη ήταν πολιτικά ανύπαρκτη. Όταν όμως ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Νικολά Σαρκοζί είδαν να πέφτουν ο Μπεν Άλι και ο Μουμπάρακ, και στη συνέχεια να βγαίνουν στους δρόμους οι πολίτες του Μπαχρέιν και της Υεμένης, κατάλαβαν γρήγορα ότι οι χώρες τους θα έχαναν τα ερείσματα που τους έμεναν στη νότια και την ανατολική Μεσόγειο αν δεν υποστήριζαν τους εξεγερμένους.

Η «αραβική άνοιξη» είχε ξεκινήσει, κι εκείνοι έπρεπε να ανεβούν στο τρένο και να επενδύσουν στο μέλλον. Η Λιβύη πρόσφερε μια μοναδική ευκαιρία, καθώς ο Καντάφι απειλούσε να εισβάλει στη Βεγγάζη. Απέναντι σε μια αμερικανική διπλωματία που δεν ήθελε να ανοίξει ένα τρίτο μέτωπο μετά το Ιράκ και το Αφγανιστάν, το Παρίσι και το Λονδίνο έπεισαν τον πρόεδρο Ομπάμα ότι δεν μπορούσε να επιτρέψει άλλη μια σφαγή. Κι εκείνος την τελευταία στιγμή υποχώρησε.
Ήταν το Σουέζ από την ανάποδη. Όπως η περιπέτεια του 1956 αποκάλυψε ένα νέο παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων, έτσι και η ανατροπή του Καντάφι δείχνει πόσο αλλάζουν τα πράγματα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Υπερχρεωμένη και εξαντλημένη από τις επεμβάσεις της σε διάφορες χώρες, η Αμερική αναδιπλώνεται και στρέφει το ενδιαφέρον της στην Ασία, όπου πρέπει να βρει μια ισορροπία με την Κίνα. Η Ευρώπη δεν είναι λιγότερο χρεωμένη. Όμως τα προβλήματα της Αμερικής επιτρέπουν στις δύο πολιτικοστρατιωτικές δυνάμεις της Ένωσης, τη Γαλλία και τη Βρετανία, να έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες.
Είτε το θέλει είτε όχι, η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη ούτε απέναντι στον αναβρασμό στον αραβικό κόσμο ούτε απέναντι στη μάχη που σημειώνεται στη Ρωσία ανάμεσα στους υπέρμαχους και τους αντίπαλους της προσέγγισης με την Ευρώπη. Εν μέσω λοιπόν της αβεβαιότητας, της αμφιβολίας και του χάους, αρχίζει να αναδύεται μια πολιτική Ευρώπη, την ώρα ακριβώς που η Αμερική αρχίζει να αναγνωρίζει την ανάγκη καταμερισμού των ευθυνών. Η δεύτερη ιστορική ρήξη είναι λοιπόν η παγκοσμιοποίηση της ελευθερίας. Δύο δεκαετίες μετά την πτώση του Τείχους, κι ύστερα απ' όλες τις υπαναχωρήσεις που προκάλεσε η 11η Σεπτεμβρίου, η ελευθερία βρίσκει επιτέλους τον βηματισμό της.
Η τρίτη νίκη που προσφέρει η πτώση του Καντάφι στην «αραβική άνοιξη» δεν γεννά ελπίδες μόνο στον αραβικό κόσμο. Είναι αρκετό να θυμηθεί κανείς την οργή του Βλαντίμιρ Πούτιν όταν ο πρόεδρος Μεντβέντεφ αρνήθηκε να ασκήσει βέτο στο ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη. Ή την καχυποψία με την οποία η Κίνα αντιμετωπίζει τη γέννηση ενός αραβικού δημοκρατικού κινήματος. Οι δύο μεγαλύτερες δικτατορίες του κόσμου αισθάνονται να απειλούνται από τον «ιό της δημοκρατίας».

Όσο για την τρίτη ιστορική ρήξη, είναι πλέον βέβαιο ότι η ελπίδα που γεννήθηκε στην Τύνιδα θα σαρώσει ολόκληρο τον αραβομουσουλμανικό κόσμο. Αυτό δεν θα γίνει σε μια μέρα, ούτε καν σε ένα χρόνο. Θα υπάρξουν υπαναχωρήσεις, μακρές περίοδοι απογοήτευσης, αυταρχισμού και βίας. Η Λιβύη δεν θα σταθεροποιηθεί εύκολα. Η οικογένεια Άσαντ δεν θα σταματήσει εύκολα τις σφαγές. Κι οι στρατηγοί στην Αλγερία δεν θα αφήσουν εύκολα το πετρέλαιο από τα χέρια τους. Όμως η μάχη για την αραβική δημοκρατία ξεκίνησε και μια νέα γενιά αρχίζει να παίρνει τα πράγματα στα χέρια της σε μια περιοχή του κόσμου όπου οι κάτω των 30 ετών αποτελούν τα δύο τρίτα του πληθυσμού.
 
 


  
 

 

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Όλη η Apple σε ένα γράφημα

By gazzetta.gr, www.gazzetta.gr, Ανανεωμένο: Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 1970

Όλη η Apple σε ένα γράφημα

Η συνεργασία του Gazzetta.gr με την Graphic News επεκτείνεται και σε τομείς που δεν αφορούν τον αθλητισμό, καθώς η είδηση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς από την Apple επισκίασε δικαίως- για λίγες μέρες ολόκληρη την διεθνή ειδησεογραφία.
Όλη η Apple σε ένα γράφημα
Οι χρονιές ορόσημα της APPLE
Ο θρύλος της SILICON VALLEY, Στιβ Τζομπς, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της APPLE. Ο Τζομπς, που έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, καθώς έχει προσβληθεί από καρκίνο έκανε την APPLE μέσα σε 10 χρόνια την πιο επικερδή εταιρεία σε όλη την Αμερική, ξεπερνώντας ακόμα και τον πετρελαϊκό κολοσσό, EXON MOBILE.

1976: O Τζομπς ιδρύει την Apple.
1980: Η μετοχή της Apple μπαίνει στο χρηματιστήριο με τιμή 3,59 δολάρια.
1984: Ο Στιβ Τζομπς λανσάρει το Macintosh, τον πρώτο όλα σε ένα υπολογιστή
1985: Ο Τζομπς παραιτείται εξαιτίας διαφωνίας με το συμβούλιο της εταιρίας.
1991: Το PowerBook είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Apple.
1994: Η Apple λανσάρει τον Power Mac
1997: Ο Τζομπς επιστρέφει στην Apple και αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή.
1998: Το iMac βγαίνει στην κυκλοφορία και η Microsoft νιώθει για πρώτη φορά απειλή.
2001: Το iPod βγαίνει στην κυκλοφορία και... προκαλεί πάταγο!
2003: Ανοίγει το iTunes Store.
2005: iPod shuffle και Nano βγαίνουν και σαρώνουν- στην αγορά
2007: iPhone!!! (χωρίς πολλά σχόλια)
2008: Η 5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη υποδέχεται το... Apple Store!
2010: Τα... θαύματα συνεχίζονται με την κυκλοφορία του iPad!
2011: O Τζομπς ανακοινώνει την κυκλοφορία του iPad2 και οι αγορές παίρνουν φωτιά

* Παρακολουθείστε την πορεία της μετοχής της Apple από το 1980 και μετά και την εκτίναξη της από τις αρχές των 00s (20 δολάρια η μετοχή) μέχρι και σήμερα, όταν η μετοχή έφτασε στο ποσό ρεκόρ των 400(!) δολαρίων.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

elgreco astrologos

elgreco astrologos

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Στην Κίνα 69 επιβάτες


Στην Κίνα 69 επιβάτες που αποφάσισαν να πετάξουν με φθηνή αεροπορική εταιρεία το πλήρωσαν ακριβά, αφού χρειάστηκε να σπρώξουν το αεροπλάνο τους, τύπου CRJ7. Αυτό έγινε λίγο πριν φτάσει στον τερματικό σταθμό και έχοντας ήδη κάνει το ταξίδι 500 μιλίων από την πόλη Γκουιλίν προς τη νότια Κίνα. Αφού είδαν ότι τελικά δεν γίνεται τίποτα …

Πιο πλούσια από τις ΗΠΑ η Apple!

Πιο πλούσια από τις ΗΠΑ η Apple!


Posted by admin on July 29, 2011 in Όλα · 0 Comment


















Πιο πολλά χρήματα από τις ΗΠΑ έχει η Apple σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Υπ. Οικονομικών των Ηνωμένων … Πολιτειών.



Συγκεκριμένα, η χώρα έχει λειτουργικό χρηματικό υπόλοιπο 73,7 δισ. δολάρια, ενώ η εταιρεία τεχνολογίας έχει ως χρηματικό απόθεμα 76,4 δισ. δολάρια!

Σύμφωνα μάλιστα με το Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, η χώρα ξοδεύει γύρω στα 200 δισ. δολάρια, ποσό μεγαλύτερα από τα μηνιαία έσοδα, την ώρα που η Apple κερδίζει πολύ περισσότερα από αυτά που ξοδεύει.

Η Apple είναι ο νούμερο ένα πωλητής smartphone στον κόσμο και τα ρευστά της ξεπερνούν τα διαθέσιμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το τι θα κάνει με όλα αυτά τα χρήματα η εταιρεία δεν είναι γνωστό, φήμες όμως θέλουν την Apple να είναι ένα βήμα πριν την αγορά άλλων εταιριών.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αυτη τη χρονια...


Αυτή
τη χρονιά, ο Ιούλιος έχει 5 Παρασκευές, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές!Αυτό
συμβαίνει μία φορά στα 823 χρόνια. Το αποκαλούν ''Σάκοι με λεφτά''!...
Έτσι λοιπόν, κάν'το αντιγραφή-επικόλληση στην κατάστασή σου και θα σου
έρθουν λεφτά μέσα σε 4 μέρες!!!... Βασίζεται στην Κινέζικη Φιλοσοφία του
...Feng Shui. Αυτοί που θα το διαβάσουν και θα το αγνοήσουν θα μείνουν
χωρίς λεφτά!!!..

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Άστεγος με χρυσή φωνή



Άστεγος με χρυσή φωνή, κατέπληξε την υφήλιο!
Δημοσιεύθηκε από PredGR στις 5:21 pm 6Share

Άστεγος με χρυσή φωνή

Ναρκωτικά και αλκοόλ τον οδήγησαν να ζητιανεύει στο δρόμο. Στη χώρα των ευκαιριών όμως ο 53χρονος άστεγος έγινε τελικά πλούσιος και άλλαξε η ζωή του, χάρη στην καταπληκτική του φωνή που τράβηξε τους παραγωγούς ραδιοφώνου και έγινε γνωστός μέσω Internet σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι πρότινος ο Γουίλιαμς ήταν πρώην χρήστης ναρκωτικών και κοιμόταν στο δρόμο ενώ ζούσε από τα χρήματα που του έδινε ο κόσμος για να ακούσει τη φωνή του την οποία χαρακτηρίζει δώρο θεού.

Ο άνδρας είχε μια πινακίδα που έγραφε πως η φωνή του ήταν θεόσταλτη και πως θα μιλούσε στο κόσμο με αντάλλαγμα ένα δολάριο.

Μάλιστα μια τοπική εφημερίδα αναγνώρισε την αξία της φωνής του και οι προτάσεις έπεφταν βροχή μέχρι που έγινε και ραδιοφωνικός εκφωνητής.

“Ήταν πραγματικά υπέροχο” είχε δηλώσει ο ίδιος για την εμπειρία του στο ραδιόφωνο προσθέτοντας ότι ήταν πραγματικά ευγνώμων. “Ο Θεός με ευλόγησε και μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία” σημείωσε.

Ο Γουίλιαμς είναι πατέρας εννέα παιδιών και ο εθισμός του στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά του στοίχισε το σπίτι του.

Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/01/astegos-me-xrysi-fwni-kateplikse-tin-yfilio/#ixzz1RDcAIwfU

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο youtube

Το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο youtube
Posted by admin on May 27, 2011 in Internet,

Το δημοφιλές site youtube έκλεισε το Φεβρουάριο τα 6 χρόνια λειτουργίας του. Το πρώτο βιντεο που ανέβηκε είναι το …
“Me at tha zoo” (Εγώ στο ζωολογικό κήπο). Το ανέβασε ο χρήστης Jawed Karim στις 23 Απριλίου του 2005. Ο χρήστης Jawed ήταν ένας από τους συνιδρυτές του youtube. Η ποιότητα που έχει δεν είναι ιδιαίτερα καλή και έχει διάρκεια 19 δευτερολέπτων.

Λόγω της «πρωτιάς» του, αν και δεν είναι κάποιο αξιόλογο βίντεο, αφού φαίνεται ότι έχει φτιαχτεί πιο πολύ για δοκιμαστικό σκοπό, έχει καταφέρει έως σήμερα να έχει περίπου 5.000.000 προβολές.

H Apple είναι η πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο!

H Apple είναι η πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο!
Posted by admin on May 10, 2011 in Internet, Κινητά, Υπολογιστές · 4 Comments

Η αξία του ονόματος της Apple ξεπέρασε την αξία του ονόματος της Google.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η διεθνής … διαφημιστική εταιρεία Milward Brown η Apple ξεπέρασε την Google στην κορυφή του καταλόγου Brandz που αποτελεί των κατάλογο των πλέον δημοφιλών εταιρειών στο κόσμο.

Η έρευνα αναφέρει οτι η αξία του ονόματος Apple ενισχύθηκε κατά 84% μόνο μέσα στο 2010 και πλέον αξίζει 153 δισεκατομμύρια δολάρια κατέχοντας την πρώτη θέση στη λίστα και ξεπερνώντας αυτό της Google που πλέον κοστολογείται στα 111 δισεκατομμύρια και της IBM που βρίσκετε στην τρίτη θέση με 101 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις υπόλοιπες θέσεις του καταλόγου με τις πλέον πολύτιμες μάρκες προϊόντων βρίσκονται ακόμα οι εταιρείες McDonalds, Microsoft, Coca-Cola, AT&T, η Marlboro, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Κίνας, China Mobile και η General Electric.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Παρέδωσε το πέος του επίδοξου βιαστή της στην Αστυνομία!

Πράξη εκδίκησης καταγγέλλει το θύμα

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί τμήματος του Μπαγκλαντές όταν είδαν τα πειστήρια του βιασμού μιας 40χρονης γυναίκας. Τους παρέδωσε μέσα σε νάιλον σακούλα το πέος του άνδρα που, όπως ισχυρίζεται, της επιτέθηκε.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Μιρζαπουρ του Τζαλακάθι 200 περίπου χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Ντάκα. Η 40χρονη Monju Begum, μητέρα τριών παιδιών ισχυρίστηκε πως ο γείτονάς της Μοχάμελ Χακ Μαζι την έσυρε με τη βία μέσα σε ένα χαμόσπιτο και προσπάθησε να τη βιάσει. Όπως είπε η ίδια στην αστυνομία ο γείτονάς της την παρενοχλούσε εδώ και έξι μήνες και όταν είδε πως δεν ενέδιδε της επιτέθηκε.

Ωστόσο, η εκδοχή του άνδρα είναι διαφορετική. Ο ίδιος, που νοσηλεύεται σε κοντινό νοσοκομείο αρνείται τις κατηγορίες και αντικρούει λέγοντας πως η γυναίκα ψεύδεται και το έκανε για να τον εκδικηθεί.

"Διατηρούσαμε παράνομο δεσμό. Πρόσφατα μου πρότεινε να το σκάσουμε και να πάμε να εγκατασταθούμε στην Ντακα. Αρνήθηκα και της είπα ότι δεν μπορώ να αφήσω την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ετσι θέλησε να με εκδικηθεί με αυτόν τον τρόπο" είπε ο ίδιος μιλώντας στο BBC από το νοσοκομείο του Μπαρισαλ όπου νοσηλεύεται μετά τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ώστε να καταστεί δυνατή η ούρηση μετά τις νέες συνθήκες καθώς η αποκατάσταση του πέους δεν υπήρξε δυνατή.

"Η αστυνομία έφερε το πέος αρκετές ώρες μετά το περιστατικό με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επανακόλληση. Του προσφέρουμε την κατάλληλη θεραπεία ώστε να μπορεί να ουρήσει κανονικά δίχως το πέος" είπε ο θεράπων γιατρός του.

Θα τον συλλάβουμε όταν η κλινική κατάστασή του το επιτρέψει δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αμπούλ Καέρ μιλώντας στο BBC και χαρακτήρισε το περιστατικό ασυνήθιστο. "Απ΄ όσο γνωρίζω αυτή είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα φέρνει στο αστυνομικό τμήμα το πέος του επίδοξου βιαστή ως πειστήριο" πρόσθεσε.

Η εκκεντρική ζωή των δικτατόρων Ιμέλντα Μάρκος


Γυναίκα του δικτάτορα Φέρντιναντ Μάρκος Εμάνουελ Εντραλίν - Φιλιππίνες (1965-1986)

Αν και ο Φέρντιναντ Μάρκος δεν ήταν ακριβώς νορμάλ, ήταν η γυναίκα του Ιμέλντα που έγινε αρκετά γνωστή λόγω των περίεργων συνηθειών της. Είχε, για να το θέσουμε επιεικώς, ένα τεράστιο φετίχ με τα παπούτσια και κατά την διάρκεια της θητείας του άντρα της κατάφερε να μαζέψει πάνω από 1.200 ζευγάρια. Εκτός αυτού, ήταν ιδιοκτήτρια ενός ακριβού κοσμηματοπωλείου

Νέος ΚΟΚ & νέο point-system: σε ισχύ από τις 3 Ιουνίου

Νέος ΚΟΚ & νέο point-system: σε ισχύ από τις 3 Ιουνίου
Έξι επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή παραβάσεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αποτελούν πλέον αιτία αφαίρεσης του διπλώματος των οδηγών. Στο εξής, για την αφαίρεση μιας άδειας οδήγησης, θα αρκεί ο κάτοχός της να υποπέσει στην ίδια σοβαρή παράβαση δύο φορές μέσα στο ίδιο έτος.

Με το αναθεωρημένο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Oδηγών (ή πιο απλά, point system), οι οδηγοί θα χάνουν ευκολότερα το δίπλωμά τους, ενώ θα καλούνται να πληρώσουν και ακριβά πρόστιμα χάρις στο νέο Κώδικα Oδικής Κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιουνίου. Mε το νέο point system αυξάνονται οι βαθμοί των επικίνδυνων παραβάσεων. Θα είναι αρκετές πλέον τρεις σημαντικές παραβάσεις για να αφαιρεθεί το δίπλωμα ενός οδηγού, με δεδομένο ότι σε πολλές από αυτές οι βαθμοί έχουν αυξηθεί στους εννέα.

Oι έξι παραβάσεις του νέου point system, που θεωρούνται οι σοβαρότερες για την πρόκληση ατυχήματος και έχουν τους περισσότερους βαθμούς, είναι οι εξής: οδήγηση με την επήρεια αλκοόλ (5-9 βαθμοί), παραβίαση STOP και παραχώρησης προτεραιότητας (9 βαθμοί), παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (9 βαθμοί), οδήγηση για εντυπωσιασμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων (9 βαθμοί), παραβίαση σιδηροδρομικών διαβάσεων(9 βαθμοί) και αναστροφή κίνησης ή οπισθοπορεία σε αυτοκινητόδρομο ή σήραγγα (9 βαθμοί).

Ανάμεσα στις νέες παραβάσεις που εισάγονται στο point system συμπεριλαμβάνεται και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις του τροχονόμου, για την οποία θεσπίζεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ και τρεις βαθμοί ποινής, καθώς και η αντικανονική συμπεριφορά οδηγού στους άλλους οδηγούς στο δρόμο, για την οποία προβλέπεται πρόστιμο 200 ευρώ και τρεις βαθμοί ποινής.

Με βάση το νέο point system, οι άδειες αφαιρούνται για έξι μήνες, ενώ οι κάτοχοί τους δίνουν πάλι εξετάσεις για την ανώτερη κατηγορία διπλώματος που κατείχαν, έχοντας παρακολουθήσει το 50% των πρακτικών μαθημάτων.

Οι ποινές παραγράφονται μετά την παρέλευση τριών χρόνων για τους ερασιτέχνες και δύο χρόνων για τους επαγγελματίες οδηγούς.

Ο αναθεωρημένος Κώδικας Oδικής Κυκλοφορίας καταργεί τη δυνατότητα πρόωρης επιστροφής πινακίδων.

Με το νέο σύστημα, οι βαθμοί ποινής καταχωρούνται αυτόματα, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις κλήσεις της Τροχαίας, από το 2002 μέχρι και σήμερα οι βαθμολογικές ποινές για 2.400.000 παραβάσεις δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα, που σημαίνει ότι δεν έχουν επιβληθεί και οι αντίστοιχες ποινές.

Η εκκεντρική ζωή των δικτατόρων Μουαμάρ Καντάφι



Λιβύη (1970 - 2011;)

Όπως οι περισσότεροι μακράς θητείας δικτατόρες, ο Καντάφι της Λιβύης έχει αναπτύξει με τη σειρά του πολλές εκκεντρικότητες. Η επιλογή των σωματοφυλάκων του -ένα σώμα από σαράντα δυνατές, όλες γυναίκες και εξ ολοκλήρου αποτελούμενο από παρθένες- είναι αυτή που έχει τραβήξει ιδιαίτερα την προσοχή των media. Οι Αμαζόνες του Καντάφι έχουν λάβει ειδική πολεμική εκπαίδευση και τις έχει επιλέξει προσωπικά ο ηγέτης της Λιβύης. Έχει επίσης ένα απρόβλεπτο γούστο στα ρούχα. Μία ημέρα μπορεί να τον δουν ντυμένο με φόρμα γυμναστικής και σαγιονάρες και την επόμενη θα είναι γεμάτος με στρατιωτικά διακριτικά, επιδεικνύοντας όλα τα μετάλλιά του.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση

Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ. Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1.
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2.
Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
Ερώτηση 3.
Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4.
Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5.
Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές; Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6.
Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7.
Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8.
Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9.
Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10.
Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Rank Country External debt

Rank Country External debt[2]
US dollars Date Per capita[3][4]
US dollars % of GDP[5][6]
— World 59,090,000,000,000 31 December 2010 est. 8,731 95%
1 United States 14,392,451,000,000 30 September 2010[7] 46,577 97%
— Eurozone 14,166,135,000,000 3rd quarter of 2010[8] 43,110 120%
— European Union 13,720,000,000,000 30 June 2010[9] 27,382 83%
2 United Kingdom 8,981,000,000,000 30 June 2010 144,757 398%
3 Germany 4,713,000,000,000 30 June 2010 57,646 143%
4 France 4,698,000,000,000 30 June 2010 74,410 188%
5 Netherlands 2,344,296,360,000 3rd quarter of 2010[10] 226,503 344%
6 Japan 2,246,000,000,000 30 June 2010 17,546 51%
7 Norway 2,232,000,000,000 30 June 2010[11] 113,174 861%
8 Italy 2,223,000,000,000 30 June 2010 est. 39,234 124%
9 Spain 2,166,000,000,000 30 June 2010 52,588 157%
10 Ireland 2,131,000,000,000 30 June 2010 [12] 515,671 1224%
11 Luxembourg 1,892,000,000,000 30 June 2010 [13] 4,028,283 4636%
12 Belgium 1,275,601,020,000 3rd quarter of 2010[14] 126,188 322%
13 Switzerland 1,190,000,000,000 30 June 2010 182,899 364%
14 Australia 1,169,000,000,000 31 December 2010 est. 42,057 131%
15 Canada 1,009,000,000,000 30 June 2010 24,749 75%
16 Sweden 853,300,000,000 30 June 2010 72,594 241%
17 Austria 755,000,000,000 30 June 2010 97,411 226%
— Hong Kong 754,631,000,000 3rd quarter of 2010[15] 92,725 233%
18 Denmark 559,500,000,000 30 June 2010 110,216 274%
19 Greece 532,900,000,000 30 June 2010 49,525 165%
20 Portugal 497,800,000,000 30 June 2010 47,632 201%
21 Russia 480,200,000,000 30 November 2010 est. 2,611 21%
22 People's Republic of China 406,600,000,000 31 December 2010 est. 7,000 7%
23 Finland 370,800,000,000 30 June 2010 68,180 200%
24 Korea, South 370,100,000,000 31 December 2010 est. 29,842 25%
25 Brazil 310,800,000,000 31 December 2010 est. 1,129 14%
26 Turkey 270,700,000,000 31 December 2010 est. 3,884 45%
27 Poland 252,900,000,000 31 December 2010 est. 5,279 47%
28 India 237,100,000,000 31 December 2010 est. 187 18%
29 Mexico 212,500,000,000 31 December 2010 est. 1,646 20%
30 Indonesia 155,900,000,000 31 December 2010 est. 651 28%
31 Hungary 134,600,000,000 31 December 2010 11,667 70%
32 Argentina 128,600,000,000 31 December 2010 est. 2,706 35%
33 United Arab Emirates 122,700,000,000 31 December 2010 est. 26,202 56%
34 Iceland 124,090,000,000 3rd quarter of 2010[16] 10,670 35%
35 Romania 108,900,000,000 31 December 2010 est. 4,459 59%
36 Ukraine 97,500,000,000 31 December 2010 est. 2,275 90%
37 Kazakhstan 94,440,000,000 31 December 2010 est. 5,987 85%
38 Republic of China (Taiwan) 91,410,000,000 31 December 2010 est. 3,452 21%
39 Israel 89,680,000,000 31 December 2010 est. 11,649 43%
40 Czech Republic 86,790,000,000 31 December 2010 est. 7,318 39%
42 Chile 84,510,000,000 31 December 2010 est. 3,586 38%
43 Saudi Arabia 82,920,000,000 31 December 2010 est. 2,839 20%
44 Thailand 82,500,000,000 31 December 2010 est. 990 25%
45 South Africa 80,520,000,000 30 June 2010 1,497 26%
46 Qatar 71,380,000,000 31 December 2010 est. 51,856 75%
47 New Zealand 64,330,000,000 31 December 2010 est. 13,636 50%
48 Malaysia 62,820,000,000 31 December 2010 est. 1,738 25%
49 Philippines 61,850,000,000 31 December 2010 est. 576 33%
49 Colombia 61,777,400,000 3rd quarter of 2010[17] 1,052 21%
50 Croatia 59,700,000,000 31 December 2010 est. 13,390 94%
51 Slovakia 59,330,000,000 30 June 2010 9,706 55%
52 Pakistan 57,210,000,000 31 December 2010 est. 318 31%
53 Kuwait 56,810,000,000 31 December 2010 est. 9,191 29%
54 Venezuela 55,610,000,000 31 December 2010 est. 1,517 13%
55 Iraq 52,580,000,000 31 December 2010 est. 1,610 76%
56 Slovenia 51,570,000,000 30 June 2010 27,282 112%
57 Malta 41,020,000,000 30 June 2010 9,080 45%
58 Sudan 37,980,000,000 31 December 2010 est. 927 66%
59 Latvia 37,280,000,000 31 December 2010 est. 16,811 145%
60 Bulgaria 36,150,000,000 31 December 2010 est. 6,511 105%
61 Lebanon 34,450,000,000 31 December 2010 est. 5,473 63%
62 Vietnam 33,450,000,000 31 December 2010 est. 355 34%
63 Peru 33,290,000,000 31 December 2010 est. 1,032 24%
64 Cyprus 32,860,000,000 31 December 2008 est. 41,648 129%
65 Serbia 32,310,000,000 31 December 2010 est. 4,297 74%
66 Egypt 30,610,000,000 31 December 2010 est. 371 15%
67 Lithuania 27,600,000,000 31 December 2010 est. 10,924 98%
68 Belarus 24,800,000,000 31 December 2010 est. 3,007 57%
69 Bangladesh 24,460,000,000 31 December 2010 est. 141 25%
70 Morocco 22,690,000,000 31 December 2010 est. 633 22%
71 Estonia 22,125,000,000 31 December 2010 est. 16,510 114%
72 Singapore 21,660,000,000 31 December 2010 est. 4,042 11%
73 Cuba 19,750,000,000 31 December 2010 est. 1,698 34%
74 Tunisia 18,760,000,000 31 December 2010 est. 1,500 39%
75 Monaco 18,000,000,000 2000 est. 565,043
76 Angola 17,980,000,000 31 December 2010 est. 741 19%
77 Sri Lanka 17,970,000,000 31 December 2010 est. 961 47%
78 Guatemala 17,470,000,000 31 December 2010 est. 534 20%
79 Ecuador 14,710,000,000 31 December 2010 est. 941 23%
80 Bahrain 14,680,000,000 31 December 2010 est. 10,462 54%
81 Panama 13,850,000,000 31 December 2010 est. 3,475 49%
82 Uruguay 13,390,000,000 31 December 2010 est. 3,770 40%
83 Dominican Republic 13,090,000,000 31 December 2010 est. 1,312 25%
84 Iran 12,840,000,000 31 December 2010 est. 166 3.7%
85 Jamaica 12,660,000,000 31 December 2010 est. 4,260 97%
86 Korea, North 12,500,000,000 2001 est. 582
87 Cote d'Ivoire 11,600,000,000 31 December 2010 est. 565 54%
88 El Salvador 11,450,000,000 31 December 2010 est. 1,976 55%
89 Nigeria 11,020,000,000 31 December 2010 est. 64 6%
90 Costa Rica 9,126,000,000 31 December 2010 est. 1,744 27%
91 Oman 8,829,000,000 31 December 2010 est. 2,522 14%
92 Bosnia and Herzegovina 7,996,000,000 31 December 2010 est. 2,102 49%
93 Kenya 7,935,000,000 31 December 2010 est. 215 24%
94 Syria 7,682,000,000 31 December 2010 est. 374 15%
95 Tanzania 7,576,000,000 31 December 2010 est. 174 32%
96 Yemen 7,147,000,000 31 December 2010 est. 264 25%
97 Burma 7,145,000,000 31 December 2010 est. 123 27%
98 Ghana 6,483,000,000 31 December 2010 est. 253 38%
99 Libya 6,378,000,000 31 December 2010 est. 1,025 11%
100 Bolivia 6,130,000,000 31 December 2010 est. 523 30%
101 Zimbabwe 5,772,000,000 31 December 2010 est. 496 132%
102 Jordan 5,522,000,000 31 December 2010 est. 1,121 29%
103 Macedonia 5,520,000,000 31 December 2010 est. 2,648 59%
104 Armenia 5,227,000,000 30 June 2010 1,368 51%
105 Mauritius 5,043,000,000 31 December 2010 est. 3,565 52%
106 Congo, Republic of the 5,000,000,000 2000 est. 1,722 155%
107 Turkmenistan 5,000,000,000 2009 est. 934 31%
108 Mozambique 4,990,000,000 31 December 2010 est. 197 42%
109 Nepal 4,500,000,000 2009 161 36%
110 Paraguay 4,346,000,000 31 December 2010 est. 513 22%
111 Cambodia 4,338,000,000 31 December 2010 est. 298 38%
112 Trinidad and Tobago 4,303,000,000 31 December 2010 est. 1,589 10%
113 Congo, Democratic Republic of the 4,300,000,000 2009 est. 164 100%
114 Ethiopia 4,289,000,000 31 December 2010 est. 51 13%
115 Uzbekistan 4,236,000,000 31 December 2010 est. 130 11%
116 Moldova 4,146,000,000 31 December 2010 est. 1,113 73%
117 Algeria 4,138,000,000 31 December 2010 est. 97 2%
118 Nicaragua 4,030,000,000 31 December 2010 est. 743 76%
119 Senegal 3,885,000,000 31 December 2010 est. 216 22%
120 Kyrgyzstan 3,738,000,000 30 June 2010 653 68%
121 Honduras 3,540,000,000 31 December 2010 est. 423 23%
122 Zambia 3,495,000,000 31 December 2010 est. 277 25%
123 Georgia 3,381,000,000 31 December 2009 771 31%
124 Cameroon 3,344,000,000 31 December 2010 est. 147 13%
125 Azerbaijan 3,221,000,000 31 December 2010 est. 269 6%
126 Liberia 3,200,000,000 2005 est. 930 606%
127 Laos 3,085,000,000 2009 est. 484 55%
128 Guinea 3,072,000,000 31 December 2009 est. 290 70%
129 Somalia 3,000,000,000 2001 est. 393
130 Madagascar 2,973,000,000 31 December 2010 est. 99 24%
131 Benin 2,894,000,000 31 December 2009 est. 135 22%
134 Uganda 2,888,000,000 31 December 2010 est. 62 13%
135 Mali 2,800,000,000 2002 240 84%
136 Afghanistan 2,700,000,000 2008 96 23%
137 Gabon 2,374,000,000 31 December 2010 est. 2,078 28%
138 Namibia 2,373,000,000 31 December 2010 est. 569 13%
139 Botswana 2,222,000,000 31 December 2010 est. 910 14%
140 Niger 2,100,000,000 2003 est. 178 79%
141 Burkina Faso 2,002,000,000 31 December 2010 est. 128 23%
142 Tajikistan 1,997,000,000 31 December 2010 est. 260 34%
143 Mongolia 1,860,000,000 2009 690 44%
144 Chad 1,749,000,000 31 December 2008 est. 177 27%
145 Sierra Leone 1,610,000,000 2003 est. 311 163%
146 Albania 1,550,000,000 2004 497 21%
147 Papua New Guinea 1,548,000,000 31 December 2010 est. 366 29%
148 Seychelles 1,374,000,000 31 December 2010 est. 14,706 163%
149 Malawi 1,213,000,000 31 December 2010 est. 78 24%
150 Burundi 1,200,000,000 2003 167 202%
151 Central African Republic 1,153,000,000 2007 est. 270 68%
— West Bank 1,300,000,000 2007 est. 552
152 Belize 1,010,000,000 2009 est. 2,982 70%
153 Guinea-Bissau 941,500,000 2000 est. 722 203%
154 Bhutan 836,000,000 2009 1,239 66%
155 Equatorial Guinea 832,000,000 31 December 2010 est. 136 1%
156 Guyana 804,300,000 30 September 2008 1,049 42%
157 Barbados 668,000,000 2003 2,456 25%
158 Montenegro 650,000,000 2006 939 24%
159 Lesotho 647,000,000 31 December 2010 est. 233 36%
160 Maldives 589,000,000 2009 est. 1,707 43%
161 Gambia, The 530,000,000 31 December 2010 est. 438 170%
162 Suriname 504,300,000 2005 est. 1,011 28%
163 Swaziland 497,000,000 31 December 2010 est. 520 18%
164 Haiti 494,000,000 31 December 2010 est. 48 7%
165 Saint Vincent and the Grenadines 479,000,000 2010 2,084 54%
— Aruba 478,600,000 2005 est. 4,935 21%
166 Djibouti 428,000,000 2006 573 56%
167 Antigua and Barbuda 359,800,000 June 2006 4,388 36%
168 Grenada 347,000,000 2004 3,402 74%
169 Bahamas, The 342,600,000 2004 est. 1,067 6%
170 Cape Verde 325,000,000 2002 722 53%
171 Sao Tome and Principe 318,000,000 2002 2,193 349%
172 Saint Kitts and Nevis 314,000,000 2004 6,408 79%
173 Eritrea 311,000,000 2000 est. 87 44%
174 Saint Lucia 257,000,000 2004 1,586 32%
176 Comoros 232,000,000 2000 est. 420 115%
177 Dominica 213,000,000 2004 3,000 75%
178 Samoa 177,000,000 2004 994 47%
179 Solomon Islands 166,000,000 2004 355 44%
— Bermuda 160,000,000 FY99/00 2,560
— Cook Islands 141,000,000 1996 est. 7,756
180 Fiji 127,000,000 2004 est. 150 5%
181 Marshall Islands 87,000,000 2008 est. 1,377 54%
182 Vanuatu 81,200,000 2004 383 22%
183 Tonga 80,700,000 2004 791 33%
— New Caledonia 79,000,000 1998 est. 404
— Cayman Islands 70,000,000 1996 2,078
— Faroe Islands 68,100,000 2006 1,409
184 Micronesia, Federated States of 60,800,000 FY05 est. 563
— Greenland 58,000,000 2009 1,007
— British Virgin Islands 36,100,000 1997 1,897
185 Nauru 33,300,000 2004 est. 2,599
186 Kiribati 10,000,000 1999 est. 120 14%
— Montserrat 8,900,000 1997 14,958
— Anguilla 8,800,000 1998 818
— Wallis and Futuna 3,670,000 2004 244
— Niue 418,000 2002 est. 196
187 Brunei 0 2005 0 0%
188 Liechtenstein 0 2001 0
— Macau 0 2009 0 0%
189