Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Νεότητα δίχως μέλλον

Νεότητα δίχως μέλλον . Δίχως κατοικία .Δίχως σύνταξη .Δίχως φόβο


Με αυτές τις φράσεις , που κινούνται ανάμεσα σε αγανάκτηση και απάθεια  συστήνετε η ισπανική οργάνωση <<Νεότητα δίχως μέλλον >>στην ιστοσελίδα της στο facebook.
Σήμερα οι νέοι του επισφαλούς 2011 διεκδικούν το αυτονόητο .Θέση εργασίας ,ένσημα, σύνταξη ,κατοικία .Πόσο ρεαλιστική φαντάζει όμως η εικόνα έφηβων που διαδηλώνουν κρατώντας στα χέρια τους πανό για τα δικαιώματα τους ;
Με έδρα τη Μαδρίτη ,την Αθήνα , τη Ρώμη , το Παρίσι οι σύγχρονοι  νέοι  ατενίζουν με πεσιμισμό το μέλλον τους και αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τους θεσμούς .Χωρίς εκρήξεις , χωρίς κινητοποιήσεις .
Σε τη οφείλεται όμως  η τόση  απάθεια  και ο μηδενισμός ;  οι σύγχρονοι νέοι δεν αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε ρήξη,  γιατί προς το παρών έχουν τις βασικές τους ανάγκες καλυμμένες από την οικογένεια … είναι όμως έτσι ; H είναι ένα εύφλεκτο καζάνι που βράζει  και αρκεί μια σπίθα για προκληθεί έκρηξη ;
Η Ελλάδα εμφανίζεται τρίτη  στην Ευρώπη στην ανεργία . Οι νέοι Έλληνες είναι γνωστοί παγκοσμίως ως γένια  των 700 η μάλλον  των 592 ευρώ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου