Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καταδυση στην αβυσσο θα κανει ο Ριτσαρντ Μπρανσον !

Καταδυση στην αβυσσο θα κανει ο Ριτσαρντ Μπρανσον !

 
Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος άνθρωπος, να καταδυθεί στα πέντε βαθύτερα σημεία των ωκεανών θα επιχειρήσει να κάνει ο ιδιοκτήτης της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον.



Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος άνθρωπος μέχρι σήμερα θα επιχειρήσει να κάνει ο ιδιοκτήτης της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ο βρετανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σχεδιάζει να καταδυθεί στα πέντε βαθύτερα σημεία των ωκεανών.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα έχει ήδη κατασκευάσει µονοθέσιο βαθυσκάφος από τιτάνιο και ανθρακονήµατα που µοιάζει µε µικρό αεροπλάνο. Το «Virgin Oceanic Sub» όπως ονομάζεται, θα µπορεί να αντέχει σε ακραίες συνθήκες πίεσης, όπως εκείνες που επικρατούν σε βάθος µεγαλύτερο από 11.000 µέτρα.Εκεί βρίσκεται το βαθύτερο σηµείο των ωκεανών της Γης, και είναι η Τάφρος των Μαριάνων στον ∆υτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Τάφρος των Μαριάνων θα αποτελέσει την πρώτη από τις πέντε ριψοκίνδυνες καταδύσεις. Οι υπόλοιπες θα είναιστον Ατλαντικό, στον Ινδικό, στο Νότιο και τον Αρκτικό Ωκεανό. Τα βάθη στα οποία θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το µονοθέσιο βαθυσκάφος κυµαίνονται από 5.607 µέχρι 8.380 µέτρα.

«Περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που έχουν πάει στο φεγγάρι απ' ό,τι εκείνοι που έχουν καταδυθεί σε βάθος µεγαλύτερο από 7.000 µέτρα», ανέφερε από την Καλιφόρνια ο 60χρονος βρετανός επιχειρηµατίας παρουσιάζοντας το σχέδιο της φιλόδοξης αποστολής.

Πρόσθεσε ότι το µεγαλύτερο µέρος των ωκεανών είναι ανεξερεύνητο και ότι πλήθος οργανισµών σε τέτοια βάθη παραµένουν άγνωστα στην επιστήµη.

πηγη newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου