Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τελικά το δικαστήριο κέρδισαν, έξι κολοσσοί της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας.

Κέρδισε η Καπνοβιομηχανία!

37 νοσοκομεία της Πολιτείας Μιζούρι, ζητούσαν την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 455 εκατ. δολαρίων για τη θεραπεία ανασφάλιστων ασθενών που εμφάνισαν παθήσεις σχετικές με το κάπνισμα. Τελικά το δικαστήριο κέρδισαν, έξι κολοσσοί της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας.

Οι κατηγορίες βασίζονταν στο επιχείρημα για παραποίηση και απόκρυψη των επιπτώσεων που προκαλεί το κάπνισμα στην ανθρώπινη υγεία. Η αθωωτική απόφαση για τις καπνοβιομηχανίες, ήρθε την περασμένη Παρασκευή. Την αγωγή, ενάντια στις καπνοβιομηχανίες, είχαν κάνει οι διοικήσεις 37 νοσοκομείων της Πολιτείας Μιζούρι. Ως αποζημίωση, ζητούσαν την καταβολή  455 εκατ. δολαρίων για τη θεραπεία ανασφάλιστων ασθενών που εμφάνισαν παθήσεις που σχετίζονταν  με το κάπνισμα.
«Το δικαστήριο συμφώνησε με τους συνηγόρους υπεράσπισης της εταιρείας στο ότι τα απλά τσιγάρα δε δημιουργήθηκαν με σκοπό να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο Murray Garnick, εκπρόσωπος γνωστής αμερικανικής εταιρείας τσιγάρων.
Στην αθώωση της καπνοβιομηχανίας, βοήθησε η εμφάνιση οικονομικών στοιχείων από τους ισολογισμούς των νοσοκομείων στα οποία φαινόταν ξεκάθαρα ότι η οικονομική ζημιά που επικαλέστηκαν τα νοσοκομεία δεν ήταν του ύψους που επικαλέστηκαν.
Επιμέλεια : Ζωή Κυροπούλου
email address

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου