Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πλαστή αποδείχτηκε η φωτογραφία του Μπιν Λάντεν!!

Πλαστή αποδείχτηκε η φωτογραφία του Μπιν Λάντεν!!


Η φωτογραφία που βιάστηκαν να μεταδώσουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, η οποία έδειχνε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν παραμορφωμένο, αποδείχτηκε πλαστή και αποσύρθηκε. Όπως όλα δείχνουν τα τηλεοπτικά δίκτυα και οι μεγάλες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες αναζητούσαν κάποιο πειστήριο. Στην πορεία αυτής της αναζήτησης όμως ξέχασαν να διασταυρώσουν την εγκυρότητα της φωτογραφίας που έφτασε στα χέρια τους. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία...


Η εικόνα ενός μελαχρινού άντρα με μελανιές και αίματα, έκανε τον γύρο του κόσμου εδώ και καιρό, αφού δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες των Times, Sun, Telegraph και Mirror, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
Η ψεύτικη φωτογραφία δεν είναι καν πρόσφατη, αφού κυκλοφόρησε το 2009, όπως δήλωσε ο Ράνα Τζαουάντ, επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό δίκτυο στο Πακιστάν. Ο ίδιος ανέφερε πως, τη στιγμή που μεταδόθηκε, δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθεί η αυθεντικότητά της, όμως όταν αποδείχτηκε πλαστή, αποσύρθηκε.
Η πλαστή φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου του 2009 στην ηλεκτρονική εφημερίδα themedialine, έχοντας όμως επιφύλαξη-σημείωση από τον συντάκτη του άρθρου για το κατά πόσο ήταν αληθινή.

Το δίκτυο MSNBC διευκρίνισε ότι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το NBC News ότι η εικόνα ήταν πλαστή. 

Το δίκτυο MSNBC διευκρίνισε ότι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το NBC News ότι η εικόνα ήταν πλαστή, η οποία όμως προβλήθηκε από τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο και το διαδίκτυο πριν αποσυρθεί, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν στην αυθεντικότητά της.

Η πλαστή εικόνα βασίστηκε σε αυθεντική φωτογραφία του Λάντεν, που τραβήχτηκε το 1998.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου